top of page

Om os

gg.jpg

Om Schou Showjumping

Schou Showjumping er en salgs- og træningsstald med fokus på springning, som ejes og drives af familien Schou. Familien er bestående af Rikke Barnewitz Schou og Michael Schou, samt deres tre døtre Maria, Fraya og Maja, hvor datten, Maria, er aktiv springrytter på eliteniveau.

Forretningen drives fra familiens gård, som er beliggende nær Viborg, og hvor forholdene rummer alt det, man har behov for, for at kunne tilbyde staldens heste de bedste betingelser for udvikling og trivsel. Tilbage i 1999 startede Rikke og Michael stutteri efter, at de havde været på et avlerkursus med Dansk Varmblods overdommer og avler Poul Graugaard. Siden er der hos Schou Showjumping blevet avlet mange DV-heste og springponyer, som har haft succes i sporten.

I første omgang var det primært Dansk Varmblods-heste som der var fokus på, men da Maria og Maja var små, besluttede Rikke og Michael sig for at kaste sig over ponyavlen. Her blev det første afkom lavet på New Forrest-hoppen Mistral e. Sulatiks Fireball/Duke’s Forest Oberon, som blev ifolet med Kantje’s Ronaldo, og dermed kom Flying Ronaldo til verden tilbage i 2006. Parret valgte at beholde Ronaldo, og det viste sig at være en rigtig god beslutning. Ronaldo fik nemlig stor succes med Maria i sadlen, og sammen vandt de både DM og NM, ligesom de har vundet et hav af præmier og store klasser både individuelt og med det danske landshold.

 

Siden er Ronaldo blev solgt, og her har han igen haft succes med at hjælpe flere ryttere op til højeste niveau i ponysporten. Familien Schou har også avlet ponyen FH. Contador e. Cortado/Vikarien’s Jolyon, som blev solgt til Norge, hvor han blev norsk mester allerede som 8-årig. I de senere år har familien igen kastet sig over avlen af DV-heste, hvor der er flere håbefulde afkom på vej. Selvom familien i en årrække fokuserede primært på avl af sportsponyer, har de erfaring og succes med sig fra tidligere avl af Dansk Varmblods-heste. Det har de blandt andet som avlere af hoppen Flying Cavalina e. Corratus/Lucky Light, der med Georgia Timmermann i sadlen har gået S-klasser, og været udtaget som reserve ved UVM for 6 år. Hoppen er siden blevet solgt videre som juniorhest, hvor hun blandt andet har gået nordisk mesterskab, og hun er fortsat aktiv i sporten, hvor hun går stævner med en ungrytter i Italien.

 

Schou Showjumping vil fremover blive drevet som en avl-, salgs- og konkurrencestald, hvor der er fokus på springsporten, og hvor gården vil være base for både egne og andres heste. Ambitionen er, at Maria vil stå for træning og uddannelse af staldens heste, i samarbejde med familiens øvrige medlemmer, mens der også vil blive tilbudt undervisning og kurser ved Maria, såvel som andre kompetente trænere, der bliver tilknyttet Schou Showjumping. Rikke vil i højgrad fokusere på avlsdelen, hvor hun, i samarbejde med Maria, vil fortsætte med at avle afkom med interessante blodlinjer indenfor springdisciplinen.

Vores Team

Leder 

Leder

Katte- & hundepasser

Rytter  & Underviser

  • Facebook Black Round
  • Instagram - Black Circle
bottom of page